Werken bij CrossBreeze

Bij CrossBreeze maak je deel uit van een kleine, professionele organisatie waarbinnen je op allerlei vlakken zelf de regie hebt over de invulling van jouw rol als medewerker.

Werken bij CrossBreeze

Bij CrossBreeze maak je deel uit van een kleine, professionele organisatie waarbinnen je op allerlei vlakken zelf de regie hebt over de invulling van jouw rol als medewerker.

Vacatures

Lijkt het je wat om ons te komen versterken? Kijk dan of één van onderstaande vacatures bij je past!

Heb jij een achtergrond in softwareontwikkeling en wil je meer met data gaan doen? Of ben je ervaren in het realiseren van data oplossingen en wil je meer met model gedreven data engineering aan de slag? Bij ons krijg je veel ruimte om je eigen functie en arbeidsvoorwaarden in te vullen. We maken graag kennis met je!

De functie

Als Data Solution Engineer ga je meedraaien in een projectteam bij één van onze klanten. Je maakt hier deel uit van een scrumteam die dagelijks bezig is met het implementeren van nieuwe functionaliteit en het verbeteren van het data platform, ondersteunen van data modelleurs en releases uitvoeren. De focus ligt hier met name op de backend en de tooling die modelleurs nodig hebben. Vaak met cloud technologie in Azure of AWS. Denk bijvoorbeeld aan Azure SQL met Azure Data Factory en Azure DevOps. Als specialist op model gedreven data engineering ontwikkelen we verschillende open-source tools die door onze klanten worden gebruikt. Als werknemer van CrossBreeze kun je bijdragen aan de ontwikkeling van deze tools.

Jouw profiel

 • Je hebt ofwel ervaring met het werken aan data oplossingen, bijvoorbeeld in een Data Warehouse omgeving, of ervaring als software engineer binnen een ander discipline en ambitie om meer met data aan de slag te gaan;
 • Je hebt interesse in modelgedreven en geautomatiseerde softwareontwikkeling. Je bent niet gebonden aan een specifieke technologie en vindt het leuk om je nieuwe materie eigen te maken;
 • Je doet dingen graag op een slimme manier, door werkzaamheden te automatiseren of een generieke oplossing te implementeren;
 • Je bent in staat om hands-on met ontwikkeling bezig te zijn maar ook als sparringpartner op het vlak van architectuur en ontwikkelconcepten mee te denken; 
 • Je houdt bij je werkzaamheden oog voor een goede balans tussen de technisch ideale oplossing en het belang van de klant;
 • Je beschikt over voldoende inhoudelijke en communicatieve skills om als professional zelfstandig of in teamverband werkzaamheden uit voeren voor onze klanten.

Vereisten

 • Minimaal een afgeronde HBO of WO IT opleiding;
 • Minimaal 2 jaar ervaring als data engineer in data warehouse projecten of als software engineer;
 • Bekend met modelleringsmethoden, bijvoorbeeld UML, Inmon, Kimball of Datavault;
 • Kennis van SQL op ten minste één database platform;
 • Goede communicatieve vaardigheden.

Bij voorkeur

 • Ervaring met modelleren van datamodellen;
 • Ervaring met het inzetten van CI/CD en unit testen om de oplossing geautomatiseerd en getest op te leveren;
 • Ervaring met het werken in een Agile Scrum team;
 • Ervaring met modelleren in en/of uitbreiden van SAP PowerDesigner.
 • Bekend met programmeren in een object georiënteerde taal (zoals Java of C#);

Wil je meer informatie over een rol voordat je solliciteert? Bel, sms of app Willem  of Harmen 

Mijn eerste jaar bij CrossBreeze


Jacob Siemaszko

In onderstaand artikel beschrijf ik mijn ervaringen nu ik ruim één jaar bij CrossBreeze in dienst ben.

Ik heb gekozen voor een artikel in de vraag-antwoord stijl. Zie hieronder de vragen die je kunt uitklappen om mijn reactie hierop te lezen.

Een typisch geval van korte vraag en (heel) lang antwoord.

In 2016 heb ik kennis gemaakt met Harmen Wessels, een van de eigenaren van CrossBreeze. We zaten samen op een opdracht bij een grote klant en Harmen was daar de Technical Lead. Ik was één van de (T-shaped) BI ontwikkelaars. Dankzij hele capabele en kritische teamleden waar ik elke dag nieuwe dingen van kon leren, de gestructureerde werkwijze die werd gehanteerd en de respectvolle manier waarop met elkaar werd omgegaan, was dit de meest leerzame periode in mijn carrière tot dan toe.

Het geautomatiseerd genereren van het data warehouse, geautomatiseerd unit testen, documenteren, analyses, hoogwaardige implementatie van de requirements en daarbij het tot in de detail opvolgen van de scrum methodiek. Het gezamenlijke verantwoordelijkheidsgevoel, elkaar op fouten wijzen en deze samen verbeteren. Overal was goed over nagedacht, het was niet alleen blind opvolgen van de methodiek maar iedereen begreep exact wat alle onderdelen toevoegen aan het team en de kwaliteit van de output.  Het team functioneerde als een geoliede machine. Mijn kijk op BI oplossingen was daarna nooit meer hetzelfde.

Uiteindelijk ben ik uit het team gegaan omdat ik een overstap maakte naar een andere werkgever. Hierdoor was het helaas niet mogelijk om te blijven werken bij dezelfde klant. Bij mijn nieuwe werkgever heb ik kennis gemaakt met Willem Otten, de andere eigenaar van CrossBreeze. Hij was één van de mensen waarmee ik mijn sollicitatie procedure heb doorlopen, met name de technische kant ervan. Van wat ik mij ervan kan herinneren was het een kritisch gesprek, waarbij ik een aantal keuzes moest onderbouwen die ik gemaakt heb in mijn eerdere projecten.

Willem en Harmen bleken elkaar al langer te kennen en in 2018 hebben ze samen het bedrijf CrossBreeze opgericht. In de tussentijd hebben we steeds zakelijk contact gehouden en bij een aantal projecten heb ik Harmen en Willem erbij kunnen betrekken om deze samen met ze uit te mogen voeren. Daarbij heb ik ook kennis op kunnen doen van de door CrossBreeze ontwikkelde software CrossGenerate, een technologie onafhankelijke generator, en CrossTest,een open source test framework bedoeld voor data oplossingen).

Toen ik begrepen had dat ze op zoek waren naar versterking, sprak het mij direct aan omdat we eerder goed en met plezier heb samengewerkt. Daarnaast kende ik ook de gebruikte concepten en tools, wat natuurlijk erg handig is gebleken.

Een van de meest memorabele herinneringen is de uitnodiging die ik ontvangen heb om op gesprek te komen. De titel luidde “Werkgever Sollicitatie”. Het concept wat zij wilden gaan hanteren voor hun werknemers werd mij uitgelegd. Ik vond het concept en de benadering uniek en het sprak mij heel erg aan. Uiteindelijk zijn we in een korte periode tot een mondelinge overeenkomst gekomen en heb ik mijn baan opgezegd. Dat ging allemaal in vertrouwen dat mijn contract zou worden opgesteld en ondertekend. Ik wist echter niet dat in de twee weken die daarna volgden er een Covid-19 uitbraak zou plaatsvinden die Nederland en de hele wereld op zijn kop zou zetten. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het erg spannend vond. Ik zou het niet gek hebben gevonden wanneer CrossBreeze af zou hebben gezien van het aannemen van een medewerker in een hele onvoorspelbare periode, maar gelukkig is niets minder waar gebleken en was alles netjes op tijd geregeld.

Er zijn in mijn beleving veel uiteenlopende aspecten die het bijzonder maken om bij CrossBreeze te werken.

Een voorbeeld daarvan op technisch gebied is dat door de model gedreven aanpak weinig saaie herhaling zit in de werkzaamheden. Je leert daardoor ook op een andere manier naar problemen te kijken en deze generiek op te lossen. Wanneer je een uitzondering tegenkomt probeer je te zoeken naar een gemeenschappelijke deler in een groep soortgelijke uitzonderingen, waardoor de kans weer kleiner wordt op een volgende uitzondering die je in je oplossing moet gaan bouwen.  

Daarnaast vind ik de transparantie en helderheid rondom alle zaken erg prettig, iets wat ik nog nergens anders op die manier heb gezien. Alles rondom mij als medewerker gebeurt in overleg en er is alle ruimte om daar zelf in te kunnen sturen. Dat betreft opdrachten, opleidingen, overwerken, thuis of op kantoor werken etc. Ook is er altijd ruimte en begrip voor mijn persoonlijke situatie wanneer dat zich voordoet. Kortom, je merkt aan alles dat het bedrijf heel oprecht het allerbeste met je voorheeft.

Wanneer een probleem zich voordoet, en iemand oppert een idee voor een oplossing, dan wordt er van alle kanten op “geschoten” door collega’s. Dat is om zeker te weten dat de oplossing in alle gevallen goed is, ook kijkend naar de toekomst en vanuit allerlei verschillende perspectieven.

Ik vind het transformatie proces vanaf het eerste idee dat is bedacht tot aan de uiteindelijke oplossing erg leuk om te zien en onderdeel van te zijn. Bij elke iteratie wordt de oplossing steeds mooier en vaak simpeler, door zaken op de goede plek te doen en op te knippen in kleine stukjes met hun eigen verantwoordelijkheid.

Ik ervaar het ook als heel positief en constructief om discussies te hebben over problematiek waar wij zelf en/of klanten tegenaan lopen. Een vereiste daarbij op persoonlijkheidsvlak is wel dat je je niet snel op je tenen getrapt voelt wanneer je oplossing kritisch onder de loep wordt genomen. Uiteindelijk is dat erg leerzaam en beter voor alle partijen.

Wil je meer weten over het werken bij CrossBreeze, stuur dan gerust een mail naar jacob@x-breeze.com.

Wij bieden jou

Wij bieden jou als medewerker:

Afwisseling

Wij geloven niet in langdurige detacheringstrajecten waar je vijf dagen in de week bij één klant zit alsof je daar een interne medewerker bent. Consultancy bij CrossBreeze betekent dat je bij meerdere klanten actief bent om vanuit onze visie model gedreven dataoplossingen te implementeren. Je ontwikkelt met collega’s slimme maatwerk oplossingen of je ondersteunt de interne ontwikkelafdeling van onze klanten met het implementeren van een model-gedreven aanpak. Wil je mee ontwikkelen aan onze eigen productlijn? Dat kan natuurlijk ook!

Samenwerking

Al onze medewerkers zijn in principe maximaal vier dagen per week op locatie werkzaam. Minimaal één dag in de week werken we gezamenlijk vanuit ons eigen kantoor. We streven ernaar om bij elke klant minimaal twee medewerkers van CrossBreeze te hebben. Dit maakt dat je bij de klant vaak collega’s in de buurt hebt waarmee je kunt sparren.

Borrelen met collega’s na werktijd? Leuk! Maar altijd op vrijwillige basis. Verplichte team meetings in de avond zul je bij ons niet tegenkomen.

Zeggenschap

Bij ons bepaal je zelf hoe je rol en arbeidsvoorwaarden er uit komen te zien. Kies je voor zekerheid en een vast salaris? Geen probleem. Wil je liever een hoger inkomen kunnen verdienen op basis van je eigen gerealiseerde omzet? Kan ook!

Ondernemerschap

Heb je een goed idee en wil je dat uitwerken? Prima! We denken graag met je mee en kunnen je een omgeving bieden waarbij je kunt starten met je uitwerking zonder dat je alle zaken er omheen zelf hoeft te regelen. Wil je op een gegeven moment volledig zelfstandig verder met je idee? Ook dat is altijd bespreekbaar!

Vrijheid en verantwoordelijkheid

Wij binden onze medewerkers graag met een inspirerende werkomgeving en leuke projecten, niet met dichtgetimmerde contracten, concurrentie en relatiebedingen. We proberen je zoveel mogelijk vrijheid en eigenaarschap te bieden binnen de uitoefening van je rol binnen CrossBreeze. Besluit je op een gegeven moment toch dat wij niet meer de onderneming zijn die het beste past bij jouw ontwikkeling en ambities? Dan gaan we graag in goede overeenstemming uit elkaar zodat we beide positief kunnen terugkijken op onze tijd samen. Wellicht kunnen we in de toekomst wel weer wat voor elkaar betekenen!

Een fijne werkplek

Je functioneert op je best als je je prettig voelt! Daarom vind je bij ons een lichte, moderne en ruime werkplek met zit-sta bureau’s, lekkere koffie/cappuchino/thee en fijne collega’s.

Vorige slide
Volgende slide

Onze voorwaarden

 • De mogelijkheid om te werken in een klein bedrijf, waar je zoveel mogelijk vrij bent om thuis, op kantoor of bij de klant te werken
 • Veel vrijheid om je eigen keuzes te maken ten aanzien van werkzaamheden en doorontwikkeling
 • De mogelijkheid om eigen ideeën uit te werken tot een dienst of product en hier de vruchten van te plukken
 • Een eigen budget om trainingen te volgen
 • Eigen keuze voor vervoer (leaseauto, OV-abonnement, fiets en/of kilometervergoeding)
 • Een interessant en transparant salarismodel waar je zelf de balans kiest tussen een vast inkomen en een aan je eigen omzet gerelateerde bonus

Solliciteren

Snel naar: