De gezichten achter CrossBreeze: Willem Otten

Vandaag is dat de pragmatische en inspirerende Willem die je graag duidelijkheid biedt wat betreft technologie, maar je in de war brengt met zijn humor.
De gezichten achter CrossBreeze: Willem Otten

De gezichten achter CrossBreeze: Willem Otten

Vandaag is dat de pragmatische en inspirerende Willem die je graag duidelijkheid biedt wat betreft technologie, maar je in de war brengt met zijn humor.

Inhoudsopgave

CrossBreeze vindt zijn oorsprong in de visie van de twee oprichters: Willem Otten en Harmen Wessels. We laten je graag kennismaken met de gezichten achter CrossBreeze. Vandaag is dat de pragmatische en inspirerende Willem die je graag duidelijkheid biedt wat betreft technologie, maar je in de war brengt met zijn humor.

Inspireren en programmeren; dat is Willem!

Willem zijn roots liggen in Zevenaar, waar hij opgroeide met een passie voor basketbal. In het volwassen leven is hij getrouwd en heeft twee kinderen die actief zijn bij de lokale voetbalvereniging. Zijn liefde voor balsport is daarom nu omgezet in het geven van voetbaltraining aan kinderen. Voor Willem gaat het niet zozeer om het spel zelf, maar vooral om het inspireren van kinderen en hen te laten geloven dat ze het kunnen. Op de middelbare school vond hij zijn eigen kunnen in programmeren. Willem: “Op school kon je extra lessen volgen, ook programmeren. Dit vond ik heel leuk om te doen. Hierdoor ben ik ook informatica gaan studeren. Ik maakte kennis met verschillende typen software ontwikkeling: van website bouwen tot ERP.”

Waarom 100x hetzelfde doen?

Na zijn studie kwam Willem in aanraking met modelgedreven ontwikkeling. Willem: “Ik heb altijd geloofd dat je niet alles met de hand hoeft te doen, dus deze aanpak sprak mij gelijk aan.” En Willem was niet de enige met deze visie. Bij één van zijn werkgevers kruiste zijn pad met Harmen, die net zoveel gelooft in modelgedreven ontwikkeling als Willem. Want waarom zou je 100x hetzelfde doen als je het ook kunt automatiseren? In combinatie met de drive om zelf iets te beginnen, is CrossBreeze ontstaan. Willem: “Als ondernemer kan ik mijn visie delen en heb ik meer vrijheid om zelf te bepalen voor welke klanten ik me inzet. Dat miste ik echt bij mijn werkgevers.”

Automatisering versus ambacht

Naast zijn passie voor technologie en ondernemerschap, heeft Willem ook een passie voor bierbrouwen. Een hobby waarvan de werkwijze het tegenovergestelde is van wat hij bij CrossBreeze doet. Willem: “Ik vind het juist leuk om bierbrouwen zo veel mogelijk met de hand te doen. Natuurlijk kun je dit proces automatiseren, maar in dit geval haal ik plezier uit alle handelingen zelf doen. Wat mij betreft het beste van twee werelden.”

Pragmatisch met humor

Kenmerkend voor Willem is zijn droge humor, die hij zowel in zijn persoonlijke als in zijn professionele leven laat zien. Willem: “Ik vind het mooi als mensen twijfelen of het serieus is of een grap. Dan is de grap voor mij geslaagd.” In samenwerking met Harmen valt op dat Willem de voorkeur geeft aan pragmatisme en snelle besluitvorming, terwijl Harmen wat meer perfectionistisch is en technische diepgang zoekt. Willem: “Harmen en ik vullen elkaar wat dat betreft heel goed aan. Samen zijn we de ruggengraat van CrossBreeze. In de toekomst wil ik onze dienstverlening graag uitbreiden naar meer productontwikkeling, zodat we bedrijven ook kunnen bedienen met onze software. Daarnaast wil ik mij meer gaan richten op onze propositie en marketing, ook al blijft mijn interesse altijd bij de techniek.”

Wil je meer weten over Willem, zijn visie en werkwijze? Neem dan contact met hem op! Hij vertelt je graag meer over de visie en werkwijze van CrossBreeze.